Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft: “Verhaal van Far Cry 6 is politiek getint”

“Een verhaal over een moderne revolutie hoort zo te zijn.”

Het verhaal van Far Cry 6 is politiek getint, maar oordeelt niet over het hedendaagse Cuba. Dat maakt Ubisoft bekend via zijn website.

Volgens Narrative Director Navid Khavari moet een verhaal over een moderne revolutie politiek getint zijn. Zo komen er "moeilijke en relevante discussies aan bod in Far Cry 6 die gaan over de oorzaken van fascisme, de gevolgen van imperialisme, dwangarbeid, de nood aan vrije en eerlijk verkiezingen, LGBTQ+-rechten en meer."

Volgens Khavari probeert Ubisoft zoveel mogelijk rekening te houden met de gevoeligheden omtrent dit onderwerp. Om in zijn opzet te slagen huurde de studio experten en consulenten in om het verhaal in verschillende fasen van de ontwikkeling te onderzoeken en waar nodig bij te sturen.

Hoewel het verhaal op de realiteit gebaseerd is, oordeelt Ubisoft niet over de situatie in het hedendaagse Cuba. In plaats daarvan bevat de game volgens Navid Khavari "een verhaal dat de politieke complexiteit van een hedendaagse revolutie in een fictieve setting probeert vast te leggen. Zo mag je een narratief vol met actie, avontuur en gevoel verwachten dat niet bang is om moeilijke vragen te stellen."

Of Ubisoft daadwerkelijk in zijn opzet slaagt ontdek je bij de Far Cry 6 release op 7 oktober. De studio liet eerder weten dat het binnenkort beelden van Far Cry 6 op PS4 en Xbox One zal tonen aan het grote publiek. Op onze website vind je meer Far Cry 6 info.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties