Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft stapt af van draconische DRM

Games vanaf nu offline te spelen.

Ubisoft stapt af van hun draconische DRM maatregelen, waarbij gamers altijd online moesten zijn om (singleplayer) games te spelen. De verandering werd uit de doeken gedaan in een uitgebreid interview op gamesite RPS.

Ubisoft director voor online games, Stephanie Perlotti, vertelde dat Ubisoft vanaf nu enkel een éénmalige activatie vraagt, waarna hun games altijd offline te spelen zijn. De verandering komt er volgens Ubisoft na het opvolgen van de vele feedback die ze van gebruikers kregen. Die feedback was vaak negatief - heel wat gebruikers konden hun game immers niet spelen wanneer er serverproblemen waren. Daarentegen slaagden piraten er wel in de DRM te kraken - waarbij gepirateerde games wél offline speelbaar waren.

Toch komt de verandering in beleid als een verrassing, want vorig jaar beweerde Ubisoft nog dat hun DRM het gewenste effect had en piraterij wel degelijk was verminderd. Hier komt het bedrijf nu dus op terug.

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen