Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft server met gebruikersinformatie gehackt

Gebruikers worden aangeraden om wachtwoord te veranderen.

Ubisoft heeft vandaag bekend gemaakt dat één van de servers van het bedrijf gehackt is. Daar bij zijn mail adressen en gecodeerde wachtwoorden gestolen. Ubisoft verzekert klanten dat er geen betalingsgegevens of contactgegevens zijn gestolen.

In een email aan klanten adviseert Ubisoft nu dat mensen hun wachtwoord veranderen, als ook gelijke wachtwoorden voor andere sites of diensten.

Ubisoft liet weten dat ze "onlangs geconstateerd [hebben] dat er via één van onze websites onrechtmatig toegang is verkregen aan enkele van onze systemen. Wij hebben direct stappen ondernomen om deze toegang te blokkeren, het incident te onderzoeken en de veiligheid van deze systemen te waarborgen."

Ubisoft verzekert klanten ook: "Wees ervan verzekerd dat Ubisoft niet in bezit is van persoonlijke betaalinformatie en dat jouw creditcardgegevens veilig waren tijdens de inbraak."

Dit is niet de eerste keer dat een server met klantgegevens van gamers wordt gehackt. Eén van de bekendste gevallen was in 2011. Toen werden de servers van de PS3 waar gebruikersinformatie, inclusief creditcardgegevens van een aantal klanten, gehackt.

Getagged als
Over de auteur
Jelmer Dijkstra avatar

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Reacties