Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft schroeft constante DRM terug

Online zijn niet langer verplicht.

Ubisoft maakte zichzelf niet populair bij z'n PC-publiek toen het vorig jaar aankondigde dat je een constante actieve internetverbinding nodig zou gaan hebben om hun games te spelen.

Op zich geen slecht idee om de piraterij tegen te gaan, tot je beseft dat een panne van het systeem ervoor zorgt dat jij jouw legitiem gekochte games niet kan spelen. En dat is exact wat er gebeurde toen een aantal hackers het systeem kort na de release van Assassin's Creed II overbelastten en menig PC-gamer geen in plaats van Ezio een bericht te zien kreeg dat ze niet online waren.

Het probleem werd opgelost, maar toonde toch aan dat deze oplossing verre van ideaal is. Ubisoft laat zich nu van z'n goede kant zien, zo lijkt het, want er doen verhalen de ronde van gamers die zowel Assassin's Creed II als Splinter Cell: Conviction kunnen spelen zonder internetconnectie nadat ze de laatste patches installeerden. Bij The Settlers 7 lijkt dat vooralsnog niet het geval te zijn.

Een officieel bericht van Ubisoft is er nog niet, maar het heeft er alle schijn van dat hun draconische DRM fors afgezwakt zal worden en je enkel online zal moeten zijn om een game te installeren of op te starten. Wat de uitgever aangezet heeft tot deze koerswijziging is onduidelijk, maar misschien heeft RUSE dat gebruikmaakte van Steamworks er wel iets mee te maken?

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties