Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisofts lofzang voor de Kinect

Laat de Kinect alle concurrentie achter zich?

Sony's PlayStation Move is al op de markt, maar in minder dan een maand zal Microsoft eindelijk zijn veelbesproken Kinect camera voor de Xbox 360 uitbrengen. Het 'kijk mama, zonder handen'-concept verschilt veel van de Wii en de PlayStation Move, en hoewel sommigen sceptisch blijven, heeft Microsoft meer en meer steun van ontwikkelaars gekregen.

Op een recent persevenement was Ubisoft al bezig Kinect op te hemelen. Laurent DeToc, de Noord-Amerikaanse president van Ubisoft, leverde volgend commentaar: "In de laatste twintig jaar in dit werkgebied hebben we al altijd gezien dat technologie de industrie vooruithelpt en doet groeien. Dit is een duidelijke verandering in het innovatie patroon vergeleken met wat we eerder gezien hebben. Ik geloof dat Kinect alles wat we eerder al zagen ver achter zich laat."

Hij voegde toe, "Op het einde van de dag, is dit een nieuw soort speeltje. Ik wil mijn kind van zes jaar gekke bekken zien trekken tijdens het spelen."

Het ziet er naar uit dat Microsoft dit ook wil zien, aangezien het duidelijk is dat het bedrijf Kinect probeert te gebruiken om zijn eigen Xbox publiek uit te breiden. Dat gezegd zijnde, het bedrijf heeft al duidelijk gemaakt dat het geloofd dat Kinect ook de hardcore gamer kan aantrekken (hun primaire doelgroep). Microsoft heeft hoge verwachtingen voor Kinect. Het bedrijf heeft zelf recentelijk laten opmaken dat dit wel eens het grootste elektronische systeem (dus niet enkel gaming) van dit seizoen zou kunnen zijn. Straffe uitspraak - maar dat zijn we ondertussen wel al gewend in deze industrie. Ons motto? Eerst spelen, dan geloven.

Getagged als
Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties