Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft ontsnapt aan vijandige overname door Vivendi

Bedrijven hebben compromis gesloten.

Ontwikkelaar Ubisoft heeft aangekondigd dat het bedrijf niet meer hoeft te vrezen voor een vijandige overname door investeringsbedrijf Vivendi.

De Franse studio was de afgelopen tijd verwikkeld in een gevecht om zijn eigen autonomie te behouden. Vivendi probeerde namelijk middels de aanschaf van Ubisoft-aandelen om steeds meer invloed binnen Ubisoft te krijgen. Uiteindelijk heeft Vivendi 27,3 procent van Ubisoft weten te kopen.

Deze hoeveelheid stelde Vivendi bijna in staat om formeel een overnamebod op Ubisoft te doen. De oprichters en huidige eigenaren van Ubisoft (de familie Guillemot) hebben echter al meerdere keren duidelijk gemaakt dat het bedrijf niet te koop is.

Nu is naar buiten gekomen dat Vivendi zijn overnamepoging officieel staakt. Vivendi verkoopt tevens al zijn aandelen in Ubisoft, onder andere aan het Chinese Tencent. Laatstgenoemde wil Ubisoft helpen om meer invloed te krijgen binnen de Chinese markt.

Ubisoft-baas Yves Guillemot bedankt in een statement alle medewerkers, aandeelhouders en spelers van Ubisoft-games. Hij benadrukt tevens dat Ubisoft het goed doet als onafhankelijke studio en dat hij ervan verzekerd is dat Ubisoft ook in de toekomst nog succesvol en winstgevend blijft.

Er is meer Ubisoft-gerelateerd nieuws. Zo staat nu onder andere onze Assassin's Creed Rogue Remastered review op de site. Ubisoft heeft ook laten weten dat de Far Cry 5 campaign '25 uur lang' is.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties