Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft onthult Assassin's Creed Odyssey

This is Sparta! Toch?

Ubisoft kondigt het bestaan van Assassin's Creed Odyssey aan, kort nadat de titel eerder al lekte aan de hand van een sleutelhanger. Het bedrijf post een korte teaser op Twitter en belooft tijdens de E3 meer informatie te delen.

Het filmpje toont hoe een krijger een andere persoon de afgrond in schopt, een duidelijke knipoog naar de actiefilm 300. Daarin staan Spartaanse soldaten centraal. Het zou dus de eerdere geruchten van een Griekse setting bevestigen.

Ook de titel Assassin's Creed: Odyssey lijkt dat te bevestigen, door te verwijzen naar de Odyssee van Homerus. Ten slotte gingen er enkele jaren geleden geruchten de ronde dat Assassin's Creed: Origins zich in Egypte en Griekenland zou afspelen. Het is mogelijk dat de Griekse locaties zijn weggeknipt om voor de sequel te gebruiken.

Tegelijk speelt Assassin's Creed Origins zich af in het tijdperk waarin het Romeinse rijk de heerschappij in Egypte overneemt. Piramides worden afgebouwd en maken plaats voor Romeinse tempels, en beelden van Egyptische goden worden vervangen.

Het vermoeden bestaat dus tegelijk dat Odyssey een direct vervolg is op Origins en het Romeinse rijk centraal plaatst. De assets zijn reeds gebouwd, zoals we zagen in de tweede helft van Origins. Dat zou ook verklaren waarom een nieuw deel dit jaar al uit zou kunnen komen, terwijl Ubisoft over de ontwikkeling van Origins een jaar langer deed dan gebruikelijk.

Mogelijk staan Bayek of zijn vrouw Aya opnieuw in de hoofdrol.

De Ubisoft E3 2018-persconferentie vindt plaats op maandag 11 juni om 22:00 uur. De kans is groot dat deze voor een aanzienlijk deel in het teken staat van Assassin's Creed Odyssey.

Wil je meer weten? Hier lees je over de Assassin's Creed Odyssey release, trailers, gameplay en alles wat we weten.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties