Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft lekt "Project Osiris" video

De terugkeer van Prince of Persia?

Het is al de derde keer op minder dan een half jaar tijd dat er dingen lekken rond een mysterieuze game waar Ubisoft momenteel aan werkt. Vandaag kreeg het spel eindelijk een (code)naam: Project Osiris.

De eerste keer dat we van de game hoorden was net voor de recentste E3. Drie afbeeldingen kregen we te zien. Op de eerste stond het logo van Ubisoft, op de volgende het silhouet van een man en op de laatste de tekst 'Judgment is coming'. Op de E3 zelf bleef het echter stil rond de game.

Begin augustus dook het tweede lek op. Deze keer ging het om een enkele afbeelding die plots op de fora van Ubisoft zelf verscheen. Uit de data op de foto was het mogelijk om af te leiden dat het om de game "POP_ZERO_2", een tweede poging om de Prince of Persia franchise een reboot te geven. Uit de eerste POP ZERO was namelijk Assassin's Creed voortgekomen.

Vannacht volgde het derde lek dat opdook op de blog van Mark Kilian, een componist. Deze keer gaat het om een video die ruwe motion-capture beelden en concept art toont. In het filmpje breekt er een gevecht uit tussen de bewoners van een Egyptische stad. De held stapt kalmpjes door de vechtende massa en sleurt uiteindelijk een persoon weg uit het strijdgewoel. Op de concept art valt vooral de zwerm insecten op. Kan de held deze misschien oproepen? Tenslotte zijn er ook nog twee afbeeldingen van de game opgedoken. Op de eerste afbeelding staat een faraoh die een massa lijkt toe te spreken, op de tweede een man met een kapot wolfsmasker.

Nu komt het deel waar Eurogamer zijn theorie rond de game overbrengt. Project Osiris zal zich afspelen in Egypte ten tijde van de faraoh's, dat staat zo goed als vast. Osiris is één van de goden in het Egyptische geloof. Hij was koning van Egypte, maar werd door zijn jaloerse broertje Seth in stukjes gehakt. Zijn lichaamsdelen werden daarna over heel Egypte verspreid. Gelukkig was er Osiris' liefje Isis die heel Egypte rondreisde om de delen van haar man te verzamelen. Ze slaagde daar in, naaide ze weer aan elkaar en naaide daarna Osiris zelf. Die laatste stierf na de daad, maar het kind dat hieruit voortkwam, Horus, versloeg de kwaadaardige Seth en werd daarna zelf koning van Egypte.

Seth wordt steeds afgebeeld als een man met het hoofd van een wolf. De man met het masker op één van de nieuwe afbeeldingen zal dus waarschijnlijk de slechterik worden. Of de held uit de trailer de rol van Osiris of Horus zal spelen, is nog niet helemaal duidelijk.

Of misschien slaat die Osiris wel op de wedergeboorte van de Prince of Persia reeks? Ubisoft heeft nog niet bevestigd dat de lekken met de franchise op rust te maken hebben, maar tenzij het om een volledig nieuw IP gaat, lijkt een reboot van Prince of Persia het meest aannemelijk. Een next-gen titel misschien? Het is wachten geblazen op officiële commentaar van Ubisoft. Of een vierde lek. Waarom ook niet?


Ubisoft's 'Osiris' Trailer (rough cut-demo) door All-Games-Beta
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties