Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft lanceert Uplay Passport

Tweedehandsmarkt wordt aangepakt.

Wie regelmatig een game tweedehands koopt ziet zijn hobby alweer duurder worden. Ubisoft lanceert binnenkort immers het uPlay Passport, dat toegang geeft tot het online gedeelte van een game. Ook extra gratis DLC zou aan dit Passport kunnen vasthangen.

De €9,99 kostende code wordt uiteraard gewoon meegeleverd in de doos van je game. Gamers die hun games nieuw kopen betalen dus geen cent meer. Het is pas wanneer deze code al gebruikt werd, bijvoorbeeld door de eerste bezitter van je tweedehands game, dat je een roze briefje zal moeten ophoesten.

Met het uPlay passport stapt Ubisoft in de voetsporen van zijn voornaamste concurrenten. EA bijvoorbeeld heeft al enige tijd de zogenaamde Online Pass. Met de nieuwe kost wordt nu ook verdiend aan de tweedehandsmarkt, al enige tijd dé doorn in het oog van de grote uitgevers.

De twijfelachtige eer om als eerste een uPlay Passport te vereisen gaat naar Driver: San Francisco, maar het is de bedoeling om in de volgende maanden de meeste games met het systeem uit te rusten.

Over de auteur

Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen