Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft kondigt Rocksmith aan

Concurrentie voor Rock Band 3's Pro-mode.

Nu "gewone" muziekgames à la Guitar Hero ten dode opgeschreven lijken te zijn, is er nog hoop voor dergelijke games die je écht een instrument leren bespelen. Rock Band 3 introduceerde dat principe door diens Pro-mode MIDI-ondersteuning te geven zodat je echte drums, keyboards en binnenkort ook een gitaar met het spel kunt gebruiken.

Ubisoft ziet daar blijkbaar ook wel een toekomst in en kondigde zonet Rocksmith aan, een game die zich zal focussen op het aanleren van elektrische gitaarskills. Dit zal gebeuren aan de hand van een spelinterface gelijkaardig aan die van Rock Band en Guitar Hero. De game zal zich qua moeilijkheidsgraad langzaam aanpassen aan je vaardigheden.

Het spel wordt geleverd met een kabel waarmee je elke elektrische gitaar met een standaard 0,25 inch input jack zult kunnen verbinden met je Playstation 3 of Xbox 360. Dit is een opmerkelijke vernieuwing in vergelijking met Rock Band 3, aangezien slechts één specifieke echte gitaar dat spel ondersteunt. Of de registratie even accuraat zal gebeuren als in Rock Band 3 blijft echter de vraag.

Ubisoft is in onderhandeling met gitaarfabrikant Gibson en anderen om een bundel van $200 te vervaardigen die het spel plus een elektrische gitaar zal bevatten. Of het pakket ook naar onze contreien zal komen is nog niet bekend.

Er zullen ongeveer 45 rockliedjes van vroeger en nu op het spelschijfje terug te vinden zijn, waaronder muziek van The Black Keys, Interpol, The Rolling Stones, David Bowie, Nirvana en The Animals. De game wordt in september verwacht.

Check de aankondigingstrailer.
Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties