Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft geeft MMORPG Tera uit

Spel is van Koreaanse makelij.

Ubisoft heeft vandaag via een officieel persbericht laten weten dat ze zullen instaan voor de distributie van de aankomende fantasy MMO Tera.

Tera wordt ontwikkeld door Bluehole Studios en maakt gebruik van de krachtige Unreal Engine 3. Enkele noemenswaardige kenmerken die aan het spel verbonden zullen worden zijn unieke controls en een politiek systeem waarin spelers hun eigen leiders kunnen kiezen. Dat klinkt ons in de oren als een mix tussen Ubisoft hun vorige MMO, Rift, en EVE Online.

Waarom Ubisoft ervoor gekozen heeft om Tera in Europa te verdelen maken ze zelf duidelijk in hun persbericht: "Tijdens de open beta werd de populariteit van Tera goed duidelijk. In dit vroege stadium waren er al meer dan 200.000 spelers op de 37 servers aanwezig. Drie maanden na release heeft de nieuwe fantasy MMO alle records verbroken in Korea, het thuisland van de MMO's. Met deze nieuwe, Europese versie zal Bluehole Studio een versie uitbrengen die speciaal gericht is op de Westerse spelers."

"Tera is een ambitieuze en visueel geweldige game die de grenzen opzoekt van de bestaande MMO's. We zijn erg enthouasiast om deze game naar de Europese spelers te brengen", aldus Garavaryan, EMEA Business Development bij Ubisoft. Een belangrijke kanttekening is dat Ubisoft enkel instaat voor de fysieke distributie van de game, maar het Berlijnse Frogster verantwoordelijk is voor de digitale distributie.

TERA zal in de loop van 2011 gelanceerd worden.

Een trailertje voor Tera.
Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties