Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft en Sony maken samen Watch Dogs-film

“Watch Dogs' thema's en open wereld leent zich perfect voor het grote scherm.”

Afgelopen dinsdag maakte Ubisoft bekend dat ze een film maken gebaseerd op het open wereld spel Watch Dogs en dat ze dit samen doen met Sony Pictures Entertainment en New Regency. Dit valt samen met de bekendmaking gisteren dat Watch Dogs binnenkort ook voor de pc uitkomt.

CEO van Ubisoft Motion Pictures Jean-Julien Baronnet liet weten dat de ervaring van Ubisoft en Sony in het maken van spellen en films ervoor zorgen dat de verhalende filmische ervaring en de interactie van een videospel elkaar perfect zullen complementeren.

https://www.eurogamer.nl/articles/2013-08-21-playstation-4-launch-line-up-bekend

Verder liet Baronnet weten dat Sony en New Regency Ubisoft de ruimte geven om leidende creatieve rol te behouden in het maken van de film.

Hoofd van productie bij Columbia Pictures, Hannah Minghella, is van mening dat de thema's en de open wereld van Watch Dogs zich perfect lenen voor het grote scherm. Het verhaal focust zich op de controle van informatie en dit leent zich tot het creëren van een spannende thriller. Dit in combinatie met de actie elementen van Watch Dogs moet zorgen voor een spannende film. Minghella is enthousiast over de kans om met Ubisoft's team te werken. Ubisoft's film divisie is opgericht in mei 2011 en is inmiddels twee andere grote projecten voor het grote doek aan het ontwikkelen gebaseerd op Assassin's Creed en Splinter Cell. De filmversie van Assassin's Creed is ook een samenwerkingsverband van Ubisoft, Sony en New Regency.

De deal over de Assassin's Creed was voornamelijk in het voordeel van Ubisoft. Insiders noemden de eisen van Ubisoft voor de samenwerking 'belachelijk'. Volgens de website Vulture was het niveau van controle wat Ubisoft eiste ongehoord en is dat ook de reden waarom studio's als DreamWorks, Universal en Warner Bros. de deal afsloegen. Het is onbekend of Ubisoft een vergelijkende deal heeft gesloten omtrent Watch Dogs.

Wanneer de film uitkomt is nog niet bekend. Het spel staat gepland voor november voor de pc, Playstation 3 en 4, Wii U, Xbox 360 en Xbox One.

Over de auteur
Jelmer Dijkstra avatar

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Reacties