Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft deactiveert 'onrechtmatig verkregen' cd-keys

O.a. Far Cry 4 verwijderd uit sommige Uplay-collecties.

Ubisoft geeft aan 'onrechtmatig verkregen' cd-keys te deactiveren op Uplay. De ontwikkelaar doelt hiermee op keys die via derden aan consumenten zijn verkocht. Hierdoor zijn de games onspeelbaar.

Websites zoals G2Play verkopen een groot aanbod aan cd-keys tegen gereduceerde prijzen. Deze websites kopen in groten getale keys op die niet aan een bepaalde regio zijn gebonden en verkopen die keys vervolgens voor prijzen die ver onder de adviesprijs liggen.

Ubisoft lijkt nu bezig te zijn om keys gekocht op dergelijke websites ongeldig te verklaren. Gebruikers op het Ubisoft-forum hebben afgelopen weekend aangegeven dat games zoals Far Cry 4 uit hun Uplay-collecties zijn verdwenen.

Eurogamer.net heeft een statement gekregen van Ubisoft. De Franse ontwikkelaar laat weten dat ze geregeld keys deactiveren die op frauduleuze wijze zijn verkregen. Ubisoft raadt consumenten wiens games zijn verdwenen tevens aan om contact op te nemen met de persoon of website van wie ze hun keys hebben gekocht.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties