Skip to main content

Ubisoft brengt games uit op Steam Deck "als die populair genoeg is"

Kijkt de Steam Deck uit de boom.

Ubisoft overweegt om games naar de Steam Deck te porten "als die populair genoeg is". Dat onthulde Ubisoft CEO Yves Guillemot toen hij een vraag van een investeerder beantwoordde.

"We zijn erg blij dat de Steam Deck onderdeel uitmaakt van de gamingindustrie, want dat betekent dat er een constante toestroom is van zeer innovatieve nieuwe hardware die op de markt komt. We zullen bekijken hoe groot die wordt, maar als hij groot genoeg wordt, dan komen onze games er ook op uit", aldus de CEO van Ubisoft.

Die aankondiging van Guillemot is wat vreemd. In 2019 kwam Ubisoft immers nog in opspraak toen The Division 2 enkel uitkwam in de Epic Games Store en ook latere games niet langer naar Steam kwamen. Ubisoft vermijdt Steam omdat hij vindt dat 30% van de winst afstaan aan Valve teveel is. Bij de Epic Games Store is dat slechts 12%.

Mogelijk ziet Guillemot de Steam Deck als een afzonderlijk platform, wat voor alle duidelijkheid niet het geval is. Hoe populair de hybride pc moet zijn voor Ubisoft, onthult Guillemot niet.

Read this next