Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft annuleert Splinter Cell VR en Ghost Recon Frontline

Samen met twee onaangekondigde games.

Ubisoft annuleert de ontwikkeling van vier games. Naast twee nog onaangekondigde games wordt ook de productie van Splinter Cell VR en Ghost Recon Frontline stopgezet. Dat blijkt uit de meest recente uiteenzetting van de uitgever aan zijn investeerders. Ubisoft verantwoordt zijn keuze door te verwijzen naar het 'meer onzekere economische klimaat'.

Ghost Recon Frontline werd eind vorig jaar aangekondigd en zou een free-to-play Battle Royale worden waarin 102 spelers het tegen elkaar opnemen. Het was de bedoeling dat teams van 3 zouden proberen om het extraction point te bereiken.

Een remake van de eerste Splinter Cell staat wel nog steeds op de agenda.

Splinter Cell VR werd reeds in 2020 aangekondigd, maar sindsdien kwamen er geen nieuwe details meer naar boven. Er is wel nog steeds een remake van de allereerste Splinter Cell in ontwikkeling.

Ubisoft had tijdens zijn presentatie overigens nog slecht nieuws, want Avatar: Frontiers of Pandora wordt uitgesteld. Later dit jaar staat wel nog steeds de Mario + Rabbids Sparks of Hope release gepland.

Over de auteur
Maarten Denoo avatar

Maarten Denoo

Pietje-precies

Keerde het multiplayergeweld de rug toe en verdiept zich nu vooral in actie-RPG’s en co-opgames. Doctoraatsstudent gamen / gokken aan KUL.

Reacties