Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

U2 heeft interesse in Rock Band

Succes van The Beatles zorgde daarvoor.

Je bent er een fan van, of je hebt helemaal niets met U2. Het gepreek van leadzanger Bono werkt velen op de zenuwen, terwijl anderen dit negeren en gewoon genieten van de muzikale parels die door de Ierse groep gemaakt worden. Ongeacht je voorkeur blijkt nu dat U2 best wel interesse heeft om in Rock Band te verschijnen.

In een interview met bassist Adam Clayton liet de man weten dat hij en zijn mede-bandleden erg onder de indruk waren van hoe ontwikkelaar Harmonix en uitgever EA het voor elkaar hebben gekregen om The Beatles: Rock Band te ontwikkelen. "Ook U2 zou graag in Rock Band verschijnen. Ik ben een groot voorstander van dat mensen via dat medium muziek leren kennen, en wij zouden graag deel uitmaken van die ervaring. Ik denk dat we wel tot een overeenkomst zullen komen," aldus Clayton.

De bassist gaat verder door te zeggen dat ze fan zijn van de manier waarop Harmonix de Fab Four heeft weergegeven in Rock Band. "We willen onze nummers liever niet in Rock Band stoppen terwijl er op de achtergrond enkele generieke avatars hun ding doen. De animaties en de weergave moet U2 uitademen, en we willen zeker geen karikaturen van onszelf in het spel zien".

Reacties