Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Twitter, Facebook en Zune voor X360

Vanaf nu toegankelijk via je console.

Microsoft laat via een officieel persbericht aan ons weten dat we vanaf vandaag via onze Xbox 360 toegang krijgen tot Facebook, Twitter én de gloednieuwe video-on-demand service Zune Video.

Wat voor beesten Facebook en Twitter zijn moeten we jullie niet meer uitleggen, maar waarschijnlijk is een beetje meer informatie rond Zune Video niet uit den boze. Dit is een video-on-demand service die vanaf nu in België toegankelijk is via je Xbox 360. Met de komst van Zune kun je voortaan films huren in full HD kwaliteit (1080p, 5.1 surround) aan de hand van het streaming principe. Dit wilt zeggen dat je met één druk op de knop, zonder buffering, en zonder extra discs, een film vanuit je luie zetel kunt bekijken via je Xbox 360.

Verder zal het mogelijk zijn om met behulp van Xbox Live Party samen naar een film te kijken. In een virtueel theater kijk je tegelijk met je vrienden naar een film terwijl je met behulp van je avatar met elkaar kunt communiceren. Belangrijk om weten is dat je om van Facebook en Twitter gebruik te maken voorlopig een Gold lidmaatschap moet hebben op Xbox Live.

Speciaal om dit alles te vieren bracht Microsoft ons deze morgen een bakje popcorn. Hoe dat afliep kun je - vanaf vandaag - op je Xbox 360 nalezen door te surfen naar onze Facebook pagina...of je klikt gewoon op deze link.

Getagged als

Reacties