Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Twitch verbiedt streamen van Adults Only-games

Classificatie wordt niet gegeven door Europese PEGI.

Streamingsite Twitch maakt bekend dat het vanaf nu verboden is om games met een AO (Adults Only)-classificatie te streamen.

In een blogbericht op de Twitch-site geeft het bedrijf tekst en uitleg. "Het doel van Twitch is om een veilige omgeving te zijn waar iedereen het naar zijn of haar zin heeft. We passen af en toe ons reglement aan om zo te kunnen blijven opereren in een veranderende games-industrie", aldus Twitch.

"We hebben in het verleden enkel een aantal specifieke games verboden. Dit beleid was echter vaag en onduidelijk en daarom hebben we besloten om consequent te zijn. Vandaar de keuze om vanaf nu alle games met een AO-rating te verbieden".

AO-classificaties worden alleen door de Amerikaanse ESRB-dienst uitgedeeld. Op dit moment zijn er 26 games met een AO-rating. Het Europese PEGI gaat niet verder dan 18+. Het blijft toegestaan om deze games te streamen, zolang de Amerikaanse classificatie niet AO is.

Het nieuwe reglement op Twitch wordt enkele dagen voor de release van de eerste AO-game op Steam ingevoerd. Op 1 juni komt namelijk de controversiële shooter Hatred uit. Dit is de tweede game ooit die een AO-classificatie op basis van geweld en grof taalgebruik heeft gekregen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties