Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Twitch-streamer speelt Elden Ring met echte gitaar

Daar zit muziek in.

De games van From Software zijn al sinds jaar en dag een geliefde speeltuin voor streamers. Zo speelde streamer SuperLouis64 Elden Ring al met bananen. MissMikkaa gaat nu op Twitch zelfs nog een stap verder door een echte gitaar als controller te gebruiken.

Eerder speelde ze de game ook al met één hand, maar dit is naar eigen zeggen haar moeilijkste poging tot nu toe. Om Elden Ring met haar gitaar te spelen, gebruikt ze een programma genaamd Abject Audio Inputs. Daarmee kan ze bepaalde audiofrequenties omzetten naar een digitale input.

"Oorspronkelijk was het de bedoeling om enkel akkoorden te gebruiken zodat het ook aangenaam is om naar te luisteren, maar ik besefte al snel dat dat het enorm moeilijk zou maken om te spelen aangezien de software op die manier meerdere frequenties tegelijk zou oppikken", aldus MissMikkaa.

"Ik gebruik nu individuele noten en akkoorden zonder overlappende frequenties. Ik gebruik momenteel ongeveer zeven akkoorden en zes noten, maar dat kan op termijn nog veranderen."

Momenteel is MissMikkaa met haar gitaar al in Raya Lucaria Academy aanbeland, maar ze heeft nog een lange weg te gaan. Wie haar progressie wil volgen, kan dat op Twitch.

Heb je jezelf nog niet aan deze topgame gewaagd? Lees dan zeker eens Carl zijn Elden Ring review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties