Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Twisted Metal reboot oorspronkelijk PSN

Sony wilde meer.

Eat, Sleep, Pray co-oprichter David Jaffe heeft gezegd dat Twisted Metal oorspronkelijk gepland stond als een PSN titel in plaats van een complete Blu-ray release die in de schappen zou komen.

Toen de man sprak met IGN op de GDC twee weken geleden, gaf hij toe dat de game gepitcht werd voor een release gelijkaardig aan die van Warhawk en SOCOM Confrontation. Het zou ook om een multiplayer only game gaan.

"Deze Twisted metal begon als een PSN game," zei Jaffe. " Sony is diegene die naar ons kwam en zei dat ze meer wilden, ze hielden van wat ze zagen en wilden er een volwaardig winkelproduct van maken."

"We begonnen eigenlijk met een PSN-only product, en daarna gingen we Warhawk en SOCOM Confrontation achterna gaan over het feit dat het $39 zou kosten, met enkel een multiplayer. En dan was Sony van, 'Nee, nee, ze willen de verhalen' en Marketing heeft zoiets van, 'Ja, jullie kerels beseffen niet hoeveel fans het Twisted Metal universum liefhebben, je moet ons de verhalen geven.'"

Jaffe voegde nog toe: "We gingen niet terug naar Sony, smekend om meer geld om de game groter te maken. Zij wilden het groter en natuurlijk wilden we dat doen. Sony is een zeer slim bedrijf; ze hebben marketing onderzoek gedaan om te zien of er genoeg Twisted Metal fans zijn om te kijken of het de moeite is met de dobbelstenen te rollen. Het heeft een grote naam voor Sony en SCEA, en ik denk dat iedereen het er mee eens was."

Allemaal goed en wel, maar in het voorlopige kroonwerk in de reeks - de PS2-titel Twisted Metal: Black - werd de Europese versie ontdaan van alle profielen en tussenfilmpjes, wegens 'te grof zijnde'. De game zelf was nog steeds dik in orde, maar wee hun gebeente als censuurbaronnen dit nog eens proberen! De nieuwe Twisted Metal staat gepland voor later dit jaar, exclusief op de PS3.

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen