Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tweedehands markt is groot probleem

Groter dan piraterij, vindt Lionhead.

Matt West, combat designer bij Lionhead, geeft in een interview aan dat hij van mening is dat de tweedehands markt voor de Xbox 360 een groter probleem is dan piraterij voor de pc. Dit komt, volgens hem, omdat er aan piraterij weinig gedaan kan worden.

"Ik werk al heel veel jaren aan pc-games en piraterij is altijd een probleem geweest. Er zijn ook heel wat eerlijke mensen en als ze je game leuk vinden dan kopen ze die. Maar wat je ook doet op welk platform dan ook, de piraten zullen het kraken. Het duurt niet lang... het langste is waarschijnlijk twee dagen geweest. Iemand zal het ergens cracken en daar kun je niks aan doen."

"Het is een deprimerende situatie waar we in zitten, als mensen het niet waard vinden om voor computer games geld te betalen. Zij zorgen ervoor dat er minder games in de toekomst uitkomen en er meer mensen zonder werk komen te zitten, wat verschrikkelijk is. Tenzij je een piraat ontmoet en er een gesprek mee hebt over de gevolgen, denk ik niet dat iets ze zal stoppen."

"Maar zoals ik al zei, kost de tweedehands markt ons meer op lange termijn dan de hedendaagse piraterij."

Getagged als

Reacties