Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tweede Star Wars MMO in de maak?

Zou in samenwerking met Sony gebeuren.

Het hype rond Star Wars: The Old Republic is volop aan de gang. Wij kregen het spel op de voorbije GamesCom te zien en moesten eerlijk toegeven dat de samenwerking tussen BioWare, LucasArts en EA stilaan vruchten begint af te werpen. Het spel wist namelijk een erg positieve indruk op ons achter te laten, waardoor we nu al bang hebben dat eens het spel uitkomt ons sociaal leven weer een aardige deuk zal ontvangen.

Misschien stopt het digitale opslorpen van tijd bij The Old Republic nog niet eens, gezien er hier en daar geruchten opduiken dat er nóg een Star Wars MMO in de maak is, deze keer bij Sony Online Entertainment (SOE). Deze studio is verantwoordelijk voor de browser-based MMO FreeRealms en zou in het geheim samenwerken met LucasArts om een nieuwe MMO te maken in de stijl van The Clone Wars, de geanimeerde film en serie binnen het universum van George Lucas.

Als de geruchten waar zijn, dan zal SOE de engine van FreeRealms gebruiken om het spel te ontwikkelen. Klinkt logisch gezien ook die MMO een cartoony uiterlijk heeft, net zoals The Clone Wars daar ook mee is uitgerust. Verder zou men een casual publiek met de titel willen aantrekken, wat eveneens past binnen het FreeRealms-model. Bovendien komen SOE en LucasArts hierdoor niet in het vaarwater van Star Wars: The Old Republic, dat duidelijk gericht is op de meer volwassen MMO-speler.

Momenteel blijft het echter bij geruchten gezien zowel Sony als LucasArts hun plannen (of het niet bestaan daarvan) nog moeten bevestigen.

Getagged als

Reacties