Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tweede Crusader Kings 3 uitbreiding komt volgende maand uit

Crusader Kings on tour.

Paradox Interactive laat weten dat Crusaders Kings 3 op 11 mei een tweede grote uitbreiding krijgt. De uitbreiding heet Tours and Tournaments en biedt heel wat mogelijkheden om binnen en buiten je rijk je macht uit te breiden.

De tours zijn deel van een nieuwe reismechanic waarbij je bijvoorbeeld binnen je rijk je vazallen bezoekt om hen sterker aan jou te binden. Daarnaast kun je samen met je entourage ook richting andere landen trekken voor nobele of minder nobele doeleinden. Zei daar iemand kruistochten?

Het tournaments-gedeelde in de titel duidt op gevechtstoernooien die je organiseert om je militaire prestige te verhogen of om de prestaties van je eigen ridders te verhogen. De DLC maakt het ook mogelijk om een spectaculaire huwelijksceremonie te organiseren om je politieke invloed uit te breiden.

Tours and Tournaments is het eerste deel van 'chapter 2' voor Crusader Kings 3. Later volgen er nog drie andere uitbreidingen voor dat chapter. Wards and Wardens voegt nieuwe mechanics toe om je kinderen op te voeden, in Legacy of Persia trek je naar het oude Perzië en Elegance of the Empire voegt heel wat cosmetische voorwerpen toe. De volledige chapter 2 is te koop voor € 34,99.

Tours and Tournaments is vanaf 11 mei beschikbaar en kost € 29,99. Onze mening over de basisgame lees je in de Crusader Kings 3 review.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties