Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Twee streamers die cheaten in Warzone geband dankzij actrice

Het alziend oog van Mara.

Twee bekende Call of Duty: Warzone streamers zijn geband van de game nadat Alex Zedra opmerkte dat ze gebruik maakten van cheats.

Alex Zedra is de actrice achter Modern Warfare's Mara en streamt zelf ook regelmatig op Twitch. Afgelopen vrijdag rapporteerde ze twee andere streamers op Twitter na het zien van wel erg verdachte gameplay.

De streamers in kwestie zijn IcyVixen en BeardedBanger, toevallig ook een koppel. Alex Zedra merkte eerst iets verdacht op toen IcyVixen een tegenstander leek op te merken aan de andere kant van een heuvel en vervolgens onmiddellijk raak schoot. Een beweging die sterk deed denken aan een wallhack en aimbot.

BeardedBanger, IcyVixen's levenspartner, verdedigde haar initieel en ontkende dat er gebruik gemaakt werd van cheats. Spelers ontdekten echter al snel dat ook hij gebruik maakte van cheats.

Zowel IcyVixen als BeardedBanger kregen korte tijd later een ban van Activision, maar niet voordat ze Alex Zedra een 'bitch' noemden omdat ze het cheaten aan het licht bracht.

Nog maar eens blijkt dat Warzone enorme problemen heeft met cheaters. Ontwikkelaar Raven blijft regelmatig grote aantallen spelers bannen uit de game, maar er lijken wekelijks wel nieuwe problemen op te duiken. Verschillende grote streamers werden al betrapt op cheaten, zelfs in toernooien, en vorige week nog werd er een hack ontdekt waardoor cheaters zelf konden kiezen wanneer een match afgesloten werd.

Raven heeft duidelijk nog werk aan de winkel.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties