Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Twee miljoen Skyrim mods gedownload

Bethesda bedankt Skyrim knutselaars.

Ontwikkelaar Bethesda Softworks heeft vandaag bekend gemaakt dat er maar liefst twee miljoen mods voor de populaire roleplaying game The Elder Scrolls V: Skyrim zijn gedownload. Een duizelingwekkend aantal als je beseft dat de Skyrim Creation Kit pas een kleine week geleden werd losgelaten op het publiek.

De krachtige en veelzijdige toolkit stelt spelers in staat om eigen content te ontwikkelen en met elkaar te delen. Zo kunnen er pantsers, monsters of gebouwen aan de bestaande wereld van Skyrim worden toegevoegd maar zijn er ook knutselaars die compleet nieuwe quests en gebieden hebben ontworpen. Om het de gebruikers makkelijk te maken heeft Bethesda een aantal tutorial videos met handige tips en uitgebreide uitleg opgenomen.

Bethesda bedankt de gebruikers op haar website: "Namens ons allemaal willen we jullie bedanken voor jullie aanhoudende steun. Jullie hebben voor een groot deel het succes van Skyrim bepaald en we kunnen niet wachten om te zien wat jullie nog meer gaan maken".

Eerder deze maand werd bekend gemaakt dat de gemiddelde Skyrim speler maar liefst 75 uur in de digitale wereld vertoefd. Volgens het digitale spellenplatform Steam zijn er in de laatste week niet minder dan 2500 unieke mods bij het digitale spellenplatform ingeleverd. De mods zijn gratis te downloaden.

De krachtige Creation Kit in actie

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen