Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

TV Superstars

Sterren op de dansvloer.

TV Superstars is Sony's nieuwste poging om een leuke partygame af te leveren in een markt die quasi alles al heeft gezien. Waar kan men nog met iets nieuws afkomen moeten de brave jongens en meisjes van de SCE Cambridge Studio gedacht hebben. Reality TV was hun antwoord. Uiteraard werd alles al eens eerder geprobeerd, maar het concept van de ontwikkelaar zit alvast goed.

Als speler begin je op de weg naar eeuwige roem en faam. Je wil een superster worden op de televisie en gaat daarvoor een aantal minigames voltooien gelijkend op de leuke korte games uit Raving Rabbids. Ons eerste advies: speel het sowieso ook in groepsverband, want anders heeft deze game vrij weinig te bieden.

Iedere speler kan een keuze maken uit prefab personages of je kan de Playstation Eye een foto laten maken van je gezicht en dat in het spel zelf steken. Hoewel de camera wel wat problemen heeft met brillen en andere licht reflecterende objecten was het resultaat bijzonder geslaagd en zagen we er op het scherm al even verrukkelijk uit als in het echte leven, mooi zo. Om het plaatje compleet te maken kan eenieder nog zijn of haar eigen overwinningskreet uitslagen en een happy/sad face toevoegen.

We starten met vier spelers en ieder van ons dient zo snel mogelijk de rankings op te klimmen. De ranking bepaalt immers hoe populair je bent, al het heeft geen directe impact buiten de bragging rights die je krijgt tegenover je vrienden. Er zijn vier types van minigames: fashion, cooking, fighting en home improvement. Elk van deze domeinen is nog eens opgesplitst in enkele kleine games.

Sommige van deze zijn vrij repetitief, andere zijn wel ... enorm repetitief. Dit is meteen het grootste probleem met TV Superstars, want na een uur of twee heb je helaas zo goed als alles wel gezien. De Fashion show test je brein, je move-behendigheid om make-up aan te brengen en als kers op de taart dien je een catwalk op te gaan, tegen het juiste tempo te bewegen en daarna allerlei vreemde dansbewegingen na te bootsen. De cooking minigame herhaalt hetzelfde keer op keer maar voegt wat nieuwe en snelle bewegingen toe. Hier dien je op het juiste moment bewegingen na te bootsen zoals roeren, mixen, snijden, uitschenken gecombineerd met wederom funky dancing moves.

De andere twee categorieën, home improvement en fighting, zijn beter wat ons betreft. Hier kom je iets meer variatie tegen en moet je ook wel eens nadenken hoe iets aan te pakken in plaats van simpelweg bewegingen na te bootsen. Vooral de fighting games slagen hier goed in, je dient op en neer te springen en objecten te ontwijken terwijl je beweegt. Er zit ook een persiflage in van een Japanse tetris-variant waarbij je vormen moet nabootsen om door een karton te springen.

De Move controller slaagt er goed in om de aangeduide bewegingen te registreren, geen sinecure zoals je in onze vorige Move artikels hebt kunnen lezen. De besturing bestaat voornamelijk uit armbewegingen, 'op en neer gaan' om lopen na te bootsen en je controller draaien wanneer het je lichaam voorstelt. Leuke combinaties, minder eenzijdig dan je zou denken, maar helaas is er onvoldoende content om er echt volledig van te kunnen genieten.

Wat doet de game dan nog wel goed? Wel, er zit een leuke afwisseling in wanneer je gevraagd wordt om reclamefilmpjes op te nemen. Hiermee moet je met je controller bewegingen nabootsen van jezelf in het filmpje. Leuk gevonden, maar helaas kan het een gebrek aan content niet rechttrekken.

Dat is meteen ook de belangrijkste conclusie van deze korte recensie. Er is echt onvoldoende om over te schrijven. Je worstelt je doorheen alle content in luttele uren, de herspeelbaarheid is beperkt tenzij je enkele avonden met vrienden hebt gepland. Uiteindelijk betreedt TV Superstars bekend terrein met nieuwe minigames, de games zelf zijn goed, maar het aantal is dat niet.

6 / 10

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Getagged als
Over de auteur
Michaël Desloover avatar

Michaël Desloover

Senior Editor

Reacties