Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max review - Een subliem totaalpakket

Heerlijke connectiviteit.

Eurogamer.nl - Essentieel badge
De Stealth 700 Gen 2 Max blinkt uit in connectiviteit, audiokwaliteit, en comfort. Deze headset 'hoort' thuis op je hoofd.

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max review van Carl vindt een ruim inzetbare en kwalitatieve headset, die onmiddellijk zijn nieuwe go-to-apparaat is geworden.

De nieuwste trend bij gaming headsets is om een zo wijd mogelijk scala aan verbindingsopties aan te bieden. De Xbox-consoles vielen tot nu toe echter vaak uit de boot, aangezien Microsoft zijn eigen draadloze technologie heeft. De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max brengt daar met veel zelfvertrouwen verandering in. Dit is een enorm ruim inzetbare koptelefoon die uitstekende audiokwaliteit, langdurig comfort en een geweldige microfoon heeft. Een dijk van een apparaat en meteen mijn nieuwe favoriete headset.

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max is een draadloze headset die je op twee manieren met apparaten verbindt: ofwel via een USB-A-dongle met een 2.4GHz-verbinding, ofwel via bluetooth. Bijgevolg verbind je deze headset met een enorm breed scala aan apparaten: van je smartphone tot de PS4, PS5, pc, en de Nintendo Switch. De échte ‘selling point’ van deze headset is dat je óók een draadloze verbinding met de Xbox-consoles hebt. De dongle heeft namelijk een klein schuifbalkje waarmee je kiest tussen ‘gewone’ apparaten en Xbox-consoles. De Stealth 700 Gen 2 Max is zo een uitstekende all-roundkeuze als je veel gamingplatformen in huis hebt.

Bekijk op YouTube

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max brengt bovendien het beste in je games en andere media naar boven. De 50mm Nanoclear-drivers leggen een nadruk op bas (typisch voor gaming headsets), maar zijn desalniettemin zeer gebalanceerd. Explosies in games klinken bijvoorbeeld heerlijk vol en laag, maar tegelijk hoor je nuance in de mid-rangefrequenties. De Stealth 700 Gen 2 Max is daardoor ook een geweldige headset om naar muziek te luisteren. Het deed me de vele details en frequenties van bijvoorbeeld een band als Steely Dan of The Beatles meer appreciëren dan voordien. Qua geluid dus niks dan lof.

Standaard wordt de Superhuman Hearing-feature geactiveerd wanneer je de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max gebruikt. Deze audiotechnologie is een stokpaardje van Turtle Beach en zorgt voor een massieve ‘compression’ van in-gamegeluiden. Zo wordt de mix van games aangepast, zodat bijvoorbeeld details als voetstappen net zo luid zijn als schoten. Vooral voor multiplayergames is dat ideaal om een competitief voordeel te krijgen, aangezien je zelfs details glashelder hoort. Voor de minder intense singleplayergames en het beluisteren van muziek is het echter meer genietbaar om de modus uit te zetten en tussen de audiopresets (Bass Boost, Signature Sound, Treble Boost, en Vocal Boost) te kiezen. Voor elk wat wils.

Ook op vlak van comfort blijft de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max sterk scoren. De oorkussentjes zijn van memory foam gemaakt en brildragers worden tegemoet gekomen via de ProSpecs-feature. Daarmee kun je een lint onder de oorschelpen aanpassen om meer ruimte te creëren voor het frame van je bril. Zelfs zonder die aanpassing zat de Stealth 700 Gen 2 Max echter steeds zeer comfortabel. Met een gewicht van 454 gram is dit weliswaar geen lichtgewicht, maar het is nooit te zwaar gedurende lange gamesessies. Tot slot zorgt de Aerofit-cooling-gel van Turtle Beach ervoor dat je oren nooit te warm worden. De kers op de taart? Het gebruik van stevige materialen, waardoor deze headset niet enkel fijn zit maar ook tegen een stootje kan.

Chatten is uiteraard belangrijk bij gaming headsets en hier maakt de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max eveneens indruk. Eerst en vooral is de microfoon slim geïntegreerd in het design: dichtgeklapt is die niet enkel gemutet, maar zelfs haast onzichtbaar. Het maakt deze headset esthetisch veel aantrekkelijker dan de meeste andere headsets met een ‘bulky’ microfoon. Ten tweede is de Gen 2-microfoon een voltreffer. Je stem wordt consistent accuraat en helder weergegeven. Hou er wel rekening mee dat deze microfoon geen ‘noise suppression’ heeft: je kompanen kunnen het klikken van je keyboard of gepraat op de achtergrond erg goed horen. Het is echter een klein euvel, en de Stealth 700 Gen 2 Max heeft simpelweg één van de beste ingebouwde microfoons die ik al heb gebruikt.

Je kunt de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max tot op bepaalde hoogte aanpassen via de Turtle Beach Audio Hub-smartphoneapp. Hier kun je bijvoorbeeld het volume van de Superhuman Hearing aanpassen, maar ook instellen wat een van de wieltjes en een van de knoppen doet. Je kiest bijvoorbeeld dat de knop niet langer Superhuman Hearing aan- of uitschakelt, maar tussen verschillende Game Presets wisselt. Hoewel het geen zeer uitgebreide functionaliteiten biedt - zo kun je niet tot in detail de EQ regelen - is het desalniettemin een intuïtieve en handige app om je headset net dat beetje naar smaak te regelen.

Op de linkeroorschelp vind je verschillende knoppen die je on-the-fly aanpassingen laten doen. Hier kun je het volume aanpassen van zowel de audio als je microfoon (het chatvolume als je met Xbox verbonden bent); de Superhuman Hearing- modus aan- of uitschakelen; je bluetooth-verbinding beheren; en tussen audiopresets wisselen (als je dit kiest in de app). Door hoogteverschillen tussen de knoppen vind je intuïtief de juiste functie en zowel de knoppen als wieltjes zijn makkelijk te bedienen. Gebruiksgemak troef.

Er vallen bijzonder weinig minpunten over de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max te melden. Voor de adviesprijs van 200 euro is het gebrek aan elke bedrade verbinding - noch via 3.5mm-kabel, noch via USB-C (waarmee je de headset oplaadt) - een gemis. Ook is deze headset aan de kleinere kant. Heb je een groter hoofd, dan is er een kans dat deze headset te veel spant. Bij het aan- en afzetten is het ook makkelijk om de knoppen op de linkeroorschelp in te drukken. Het zijn echter zeer kleine punten die geen afbreuk doen aan het totaalplaatje.

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max is simpelweg een sublieme gaming headset. Je kunt verbinding maken met zo goed als elk gamingapparaat en krijgt daarbij uitmuntende klank - inclusief de Superhuman Hearing-feature die voor multiplayergames een enorm verschil kan maken. Dit is bovendien een enorm comfortabele headset met een geweldige ingebouwde microfoon. De kleine negatieve punten doen geen afbreuk aan dit fantastische totaalplaatje. De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max is onmiddellijk mijn nieuwe vaste headset geworden. Deze hoort simpelweg thuis op je hoofd.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.
Reacties