Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Turn10 wil Forza jaarlijkse franchise maken

Forza moet populairder worden dan F1 en NASCAR.

De aankondiging van Forza Horizon is een eerste stap voor de race-franchise richting jaarlijkse releases. Dat zei Dan Greenawalt van Turn10 tegen Eurogamer.net op Microsoft's Spring Showcase. De man wil Forza graag even populair zien als NASCAR en F1.

"Voor ons is het leuke aspect van dat nieuws [Forza Horizon] wat het betekent voor onze ambities en onze visie," zei Greenawalt. "We willen een impact maken op de autocultuur en de gamingcultuur. We zijn blij met het succes dat we al geboekt hebben maar er zijn natuurlijk nog altijd grotere gamingmerken. Als je kijkt naar de autocultuur, dan is er F1 en ook NASCAR, en we hebben de impact niet die zij wel hebben."

"Het moeilijkste is een goede partner vinden die passioneel, innovatief en gedreven door kwaliteit is. Het laatste wat we willen is jaarlijkse releases en zien dat de kwaliteit van de games eronder lijdt. Wat we willen is jaarlijkse releases terwijl de kwaliteit van de games stijgt. Zij [Playground Games] maken onze game beter en wij maken hun game beter."

Wanneer Greenawalt gevraagd wordt meer info te geven over die jaarlijkse releases, bevestigt hij het niet maar begint wel te praten over productieproblemen in het verleden. "Het zou wat voorbarig zijn om ons daar aan te verbinden. De eerste Forza Motorsport werd uitgesteld omdat we nog moesten ontdekken wie we waren als franchise en als team. Forza Motorsport 2 werd ook uitgesteld omdat we nog veel te leren hadden. Games maken is moeilijk en ons doel is om sterke, innovatieve games te maken."

Forza Horizon wordt gemaakt door Playground Games, een studio gevuld met racegame-veteranen. Werknemers van de developer werkten in het verleden voor Dirt, Grid, Split Second/Velocity en de Need for Speed Shift-games. Forza Horizon verschijnt dit najaar, een jaar na Forza Motorsport 4. Veel info is er niet over de game maar er wordt gespeculeerd dat het om een open world driving game gaat.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties