Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Trust GXT 981 Redex review - Licht in prijs en gewicht

Betrouwbare en goedkope muis.

Eurogamer.nl - Aanrader badge
De Trust GXT 981 Redex is een complete, bedrade muis met aanpassingsmogelijkheden voor een buitengewoon lage prijs.

In de Trust GXT 981 Redex review lees je of Menno overweg kan met deze bedrade muis.

De Trust GXT 981 is een bedrade muis met onder meer aanpassingsmogelijkheden via de muis zelf of met behulp van de gratis software. De muis is daarnaast ook voorzien van RGB-lampjes en een erg laag gewicht van 72 gram. Steeds meer gebruikers zoeken naar een lichte muis omdat die makkelijker te bewegen is. Daardoor kun je nog nauwkeuriger te werk gaan, wat bijvoorbeeld voor eSports ideaal is. Alle functies van de Redex gecombineerd met de erg lage adviesprijs van 29,99 euro klinken als een ideale muis. En inderdaad, de GXT 981 is een erg gebruiksvriendelijke en fijne muis.

Het uiterlijk van de Trust GXT 981 doet niet veel bijzonders. De muis is bijna compleet zwart, met bij het muiswieltje twee grijze strepen, een strook aan de onderkant en een GXTrust-logo bij de handpalm. Die lichten allemaal op als je de RGB-lampjes aanzet met een knopje onderop de muis. Onder het muiswieltje bevindt zich een knop om de DPI aan te passen en er zitten twee extra knoppen aan de linkerkant van de muis. Verder is de muis overal rond afgewerkt en is het design vrij rechttoe rechtaan. Er zitten geen afwijkende texturen, vormen of hoeken aan de muis. Het uiterlijk is simpel maar stijlvol en past in zowel een gamingsetup als een kantoor.

Cover image for YouTube videoJust 72G: GXT 981 Redex Lightweight Gaming Mouse

De Trust GXT 981 Redex heeft een hoge responsiviteit. Die responsiviteit is met de extra knop onder je muiswieltje met zeven verschillende snelheden in te stellen. Het DPI-bereik (dots per linear inch) gaat van 200 tot 10.000 DPI en is nauwkeurig af te stellen in de software (die verderop besproken wordt). De ‘polling rate’ van de GXT 981 Redex heeft een stand voor 125, 500 en 1.000 Hz en is met een knop onderaan de muis te veranderen. Aangezien de muis enkel bedraad te gebruiken is, is ‘input lag’ niets om je zorgen over te maken. De features van de muis zijn in orde en bieden fijne aanpassingsmogelijkheden.

Het algemene gevoel van de Trust GXT 981 is fijn maar klein. De muis weegt 72 gram en is daarmee een lichtgewicht. Dat zorgt er samen met de gladde oppervlakken onder de muis voor dat de muis gemakkelijk te bewegen is. Daardoor is de muis ook zonder muismat goed te gebruiken. De stevige draad van de muis is van gevlochten touw, meet 1,8 meter en is niet los te halen. De muisknoppen maken duidelijk geluid en hebben ieder een iets andere klank; het is daardoor zeker niet de meest geruisloze muis die je je kunt bedenken. Het algemene gevoel van de muis is vlot en stevig.

Omdat je een muis vaak urenlang op een dag gebruikt, is comfort ook een belangrijk punt. De GXT 981 Redex is klein, en dat kun je zeker merken wanneer je grote handen hebt. Ook heeft je handpalm geen ruimte om op te rusten omdat de muis onder de knoppen meteen naar beneden afloopt. Het zorgt niet voor klachten bij het gebruik van de muis, maar zeker bij langdurig gebruik kan het irriteren dat je hand nergens op kan rusten. De muis is comfortabel genoeg, maar er is dus plaats voor verbetering.

Zoals vele gaminghardware heeft ook de GXT 981 Redex zijn eigen ‘GXT REDEX gaming mouse’-software waar de muis aangepast kan worden. Iedere knop is los te configureren en ook de zeven verschillende DPI-instellingen zijn met gevoeligheid en LED-kleur in te stellen. De modus en felheid van de lampjes zijn zelf te kiezen. Daarnaast zijn er verschillende profielen voor de muis die je zelf in kunt vullen waardoor je niet steeds dezelfde instellingen hoeft aan te passen. Zo kan de muis voor meerdere gelegenheden of gebruikers ingesteld worden. De software bevat een aantal handige functies en is prima om de muis naar eigen voorkeur aan te passen.

De Trust GXT 981 Redex is een bedrade muis die met een zeer nette prijs van 29,99 euro een goed pakket aan functies geeft. De muis doet betrouwbaar zijn werk voor zowel gaming- als algemeen gebruik. Het simpele uiterlijk en het gevoel maken het een veelzijdige muis, geschikt voor zowel gamers als alledaagse computergebruikers. De muis is fijn om te gebruiken, maar blinkt niet uit in comfort. De gratis software zorgt voor een nette hoeveelheid aanpassingsmogelijkheden om de ervaring voor iedereen nog nét wat fijner te maken. De muis maakt de naam van het bedrijf Trust werkelijkheid; een erg betrouwbare en degelijke muis.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Related topics
Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Redacteur

Menno begon op zijn zesde met gamen en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden in Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus!

Reacties