Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Trust GXT 323W Carus PS5 Gaming Headset review - Je kunt op beide oren slapen

Waar voor je geld.

De Trust GXT 323W Carus gaming headset blaast je niet omver, maar is een scherp geprijsde headset die perfect bij je PS5-ensemble past.

Voor de Trust GXT 323W Carus PS5 Gaming Headset review neemt Maarten het nieuwste scala aan accessoires van Trust onder de loep.

Een consolegeneratie inluiden betekent meer dan louter een gloednieuwe console onder je tv plaatsen. Hardwareproducenten zoals Trust Electronics lanceren dan ook een nieuw scala aan accessoires om de next-genconsoles te vergezellen. Voor Sony's PlayStation 5, met zijn opvallend witte design, steekt de leverancier onder meer de GXT 323W Carus Gaming Headset in een nieuw jasje. En net als zijn voorgangers is dit stukje hardware een budgetvriendelijk en prima alternatief op headsets die je heel wat meer kosten.

Een eerste blik op de GXT 323W Carus maakt nochtans weinig indruk. Ondanks zijn ingetogen kleurenpalet, dat perfect bij dat van de PlayStation 5 past, oogt het geheel dankzij de gebruikte materialen namelijk plastiekerig. De twee opvallende logo's aan beide oorkleppen trekken bovendien te veel de aandacht. De gamingheadset trekt het stereotype van gamingaccessoires als weinig elegant met andere woorden door.

Cover image for YouTube videoGXT 323W Carus Gaming Headset designed for PS5

De GXT 323W voelt echter beter aan dan hij eruitziet. Dankzij een relatief licht en gemakkelijk verstelbaar frame zit de headset niet te strak om de oren. Ook de zachte, stoffen kussens zorgen voor een comfortabel gevoel tijdens langere speelsessies. Hoewel de headset in tegenstelling tot duurdere modellen niet 'noise-cancelling' is, reduceren de nauw aansluitende 'over-ear'-oorkleppen omgevingsgeluid op een passieve manier. Qua draagcomfort zit de GXT 323W dus wel goed.

Wat de geluidskwaliteit betreft, gaat Trust er prat op dat de GXT 323W met name “donderende basgeluiden” ondersteunt. Denk bijvoorbeeld aan explosies, het gerommel van een voorbijrijdende tank of brokkelend puin. Dankzij de 50mm drivers geniet je inderdaad van een heldere en voldoende luide audiokwaliteit, met als enige nadeel het ontbreken van een slider voor de 'bass'. Daardoor worden subtielere tonen - zoals voetstappen in een potje Battle Royale - bij momenten overstemd. Speel je graag multiplayer met je vrienden, dan ben je dankzij de flexibele en kwalitatieve microfoon wel steeds duidelijk hoorbaar. Qua prijs-kwaliteit scoort Trust dus hoge punten als het over audio gaat.

Trust GXT 323W Carus PS5 Gaming Headset review - Onder de weinig elegante look huist een comfortabele 'fit' en een meer dan degelijke audiokwaliteit.

De GXT 323W zet bovendien op gebruiksvriendelijkheid in. Zo wissel je door middel van een 3.5mm 'jack' vlot tussen console, laptop en pc. De gevlochten nylonkabel van de headset (1,2m) is dan weer aan de korte kant, maar raakt nooit in de war. Ten slotte kun je jezelf met een kleine schakelaar aan de linkeroorklep eenvoudig en snel 'muten'. De simpliciteit van de GXT 323W gaat dus met een vlotte gebruikservaring gepaard.

Met de GXT 323W krijg je hoe dan ook waar voor je geld. Wie de nieuwste snufjes en optimalisaties verwacht, kijkt beter verder (en in een hogere prijscategorie). Wie voor nog geen veertig euro een degelijke headset zoekt, komt hier zeker niet bedrogen uit. Onder zijn nogal weinig elegante look huist de GXT 323W immers een comfortabele 'fit' en een meer dan degelijke audiokwaliteit die je nog meer van je games doet genieten. De ideale budgetheadset voor je nieuwe PlayStation 5.

Voor de Trust GXT 323W Carus PS5 Gaming Headset review speelde Maarten op een PlayStation 5.

Interesse? Klik op de officiële Trust-website voor meer informatie.

Op zoek naar een bedrade of draadloze headset? Bekijk zeker ons overzicht met de beste gaming headsets 2021 voor PS5, Xbox Series X/S, pc en Switch.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Related topics
Over de auteur
Maarten Denoo avatar

Maarten Denoo

Pietje-precies

Keerde het multiplayergeweld de rug toe en verdiept zich nu vooral in actie-RPG’s en co-opgames. Doctoraatsstudent gamen / gokken aan KUL.

Reacties