Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Trust GXT 258W Fyru USB 4-in-1 Streaming Microphone PS5 review - Fyre eigenaar

Micro van macroniveau.

Eurogamer.nl - Aanrader badge
Voor een scherpe prijs krijg je een degelijke, multifunctionele en gebruiksvriendelijke microfoon. Ideaal voor beginnende contentcreators.

Voor de Trust GXT 258W Fyru USB 4-in-1 Streaming Microphone PS5 review kijkt Maarten of zijn stemgeluid in het echt ook zo zoetgevooisd klinkt.

Hardwareproducent Trust brengt een nieuwe lijn aan gamingaccessoires voor next-genconsoles uit. In de Trust GXT 323W Carus PS5 Gaming Headset review las je al dat Trust scherpe prijzen en degelijke kwaliteit combineert. De Trust GXT 258W Fyru USB 4-in-1 Streaming Microphone gaat op datzelfde elan verder, en met verve. Dit is een standalone-microfoon met een scherp en helder stemgeluid, veelzijdige gebruiksmodi en extreme gebruiksvriendelijkheid. De perfecte gamingmicrofoon voor beginnende contentcreators.

Bekijk op YouTube

Gebruiksvriendelijker dan dit wordt het in elk geval niet. Na de microfoon en onderdelen uit de verzorgde verpakking te nemen, is de Trust GXT 258W Fyru USB 4-in-1 Streaming Microphone namelijk op minder dan één minuut klaar voor gebruik. Zowel op console als op pc werkt de micro namelijk volgens een 'plug-and-play'-principe. Je verbindt de micro met je apparaat via een kabel van 1,8 meter en je bent vertrokken. Het apparaat bevat één '3.5mm jack' voor een headsetaansluiting, inclusief een volumedraaiknop. Zo kun je jezelf zonder enige latency horen praten. Een andere draaiknop wijzigt dan weer de microfoonsterkte en laat je toe om jezelf met een druk op de knop te muten, waarbij een duidelijk rood licht aangeeft wanneer de microfoon op stil staat. Alles is kortom duidelijk, gestroomlijnd en vooral intuïtief.

Het opvallendste aspect van de Trust GXT 258W Fyru USB 4-in-1 Streaming Microphone zijn - zoals de naam reeds doet vermoeden - de vier unieke opnamemodi. De 'Cardioid'-modus is ideaal voor typisch stemmenwerk zoals het opnemen van commentaar tijdens streams of het opnemen van podcasts. Deze modus neemt namelijk geluid op dat vóór de microfoon weerklinkt. Kies je de 'Stereo'-modus, dan wordt er in de breedte opgenomen, wat zich dan weer tot het opnemen van instrumentale geluiden zoals gitaarmuziek leent. 'Bidirectional' neemt geluidsbronnen aan weerszijden van elkaar op, waardoor het ideaal voor een-op-eengesprekken zoals interviews is. 'Omnidirectional', ten slotte, gebruik je voor groepspodcasts of meetings met meerdere personen waarbij je van alle kanten geluid wilt opnemen. Deze vier modi maken de microfoon enorm veelzijdig, zeker aangezien de meeste microfoons zich tot één van deze modi beperken. Met de Trust GXT 258W Fyru USB 4-in-1 Streaming Microphone ben je dus op een wijd scala aan situaties voorbereid.

GXT 258W Fyru USB 4-in-1 Streaming Microphone PS5 review - Dankzij de verschillende opnamemodi ben je op heel wat situaties voorbereid.

Technisch gezien is dit een degelijke maar niet uitmuntende microfoon. Je stem komt weliswaar steeds helder en scherp door, maar de frequentiebreedte is met 30-18.000 Hz beperkter dan het standaardbereik van 20-20.000 Hz. Daardoor heeft de Trust GXT 258W Fyru USB 4-in-1 Streaming Microphone moeite om erg lage of erg hoge tonen op te pikken. De microfoon beschikt trouwens niet over 'noise-cancelling' features, wat een probleem kan zijn als je met anderen samenwoont. Wel is er een interne popfilter aanwezig, die zogenaamde plosieven en fricatieven (ongewenste geluiden van letters als p en f) filtert. Voor een microfoon in deze prijsklasse bevat de Fyru een degelijk aanbod aan features die voor normaal gebruik erg goed presteren.

De Trust GXT 258W Fyru USB 4-in-1 Streaming Microphone debuteert naast de Trust GXT 323W Carus PS5 Gaming Headset en heeft min of meer dezelfde sterke punten. Voor een scherpe prijs krijg je een meer dan degelijke microfoon om aan de slag te gaan. Hoewel de beperkte frequentiebreedte en het gebrek aan 'noise-cancelling' features in uitzonderlijke gevallen een probleem vormen, geniet je van een hoogstaande audiokwaliteit. De vier unieke modi maken het bovendien zeer eenvoudig om in eender welke situatie een heldere opname te maken. Wanneer dat alles met een gebruiksvriendelijkheid van topklasse gepaard gaat, kun niet anders dan jezelf een Fyre eigenaar noemen.

De Trust GXT 258W Fyru USB 4-in-1 Streaming Microphone PS5 werd op een PlayStation 5 en laptop getest.

Interesse na het lezen van deze review? Neem dan zeker een kijkje op de officiële website van Trust.

Read this next