Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tripwire verbiedt betaalde mods voor Killing Floor 2

Via geüpdatete EULA.

Ontwikkelaar Tripwire heeft via een update in hun End User License Agreement betaalde mods voor Killing Floor 2 verboden. Vanaf nu moeten alle mods gratis verspreid worden.

Tripwire lanceerde de EULA een paar dagen nadat Valve had aangekodigd dat het modmakers zou toestaan om geld te vragen voor hun mods. Bethesda is daarmee het eerste bedrijf dat dit initiatief omarmt, en met de nieuwe EULA lijkt Tripwire geen plannen te hebben om hetzelfde te doen.

Er zijn voorstanders van het idee van betaalde mods, bijvoorbeeld Garry Newman van Garry's Mod. Maar het plan heeft ook tegenstanders. Inmiddels hebben ruim 110.000 mensen een petitie ondertekend die Valve vraagt om betaalde content uit de Steam Workshop te verbieden. Er zijn 150.000 handtekeningen nodig.

Je kunt Killing Floor 2 via Steam Early Access downloaden. Later dit jaar brengt Tripwire een versie op de Playstation 4 uit.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Imre Himmelbauer avatar

Imre Himmelbauer

Redacteur

Imre is een twintigjarige journalist in spé en gamer in hart en nieren. Als hij niet met zijn opleiding bezig is, geniet hij graag van een potje FIFA, een goede platformer of een puzzelgame.

Reacties