Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Trine 2 verschijnt in december

Pre-order op PC en speel de multiplayer bèta.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om een releasedatum voor Trine 2 te bepalen, maar de kogel lijkt zowaar door de kerk. Mikael Haveri van Frozenbyte vertelde ons tijdens Gamescom reeds dat ze de game nog dit jaar wilden uitbrengen, maar dat de concurrentie in november hen iets te moordend was. Uiteindelijk lijkt die factor bepalend geweest te zijn, want op Steam staat de game sinds kort gepland voor december.

Een dikke maand tijd is dus het enige dat ons nog scheidt van een trip doorheen de vermoedelijk mooist vormgegeven sprookjeswereld die we dit jaar zullen betreden. Sinds kort kan je de game op Steam ook pre-orderen, waardoor je toegang krijgt tot de multiplayer bèta van de game. Op Frozenbyte's forums lezen we bovendien dat ze eveneens zinnens zijn enkele TF2-hoeden toe te voegen voor pre-orders.

Opvallend is dat de prijs van Trine 2 zelfs van bij de launch gevoelig lager ligt dan die van z'n voorganger. Aan de hoeveelheid inhoud zal het alvast niet liggen, want Frozenbyte vertelde ons dat de campagne die ze creëerden voor de indie-platformer ongeveer even lang zal zijn en ditmaal krijgen we er bovendien de online multiplayer en co-op bij die van Trine 2 een "meer waar voor minder geld"-affaire maken, ook wel bekend als de tegenhanger van de gemiddelde Call of Duty.

Trine 2 verschijnt ergens in december gelijktijdig op PS3, Xbox 360, Mac en PC. De Linuxversie volgt op een later tijdstip. In afwachting van de release kan je alvast onze preview over Trine 2 nog een keer doornemen.

Alles is leuker met z'n drieën.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties