Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tribes terug van weggeweest

X360 en PC krijgen dit jaar Tribes: Ascend.

De naam 'Tribes' zal bij onze jongste lezers allicht niet meteen een belletje doen rinkelen, maar voor zij die tien jaar geleden reeds dagelijks achter het scherm gekluisterd zaten, zal Tribes allesbehalve een onbekende zijn. De reeks scheerde tien jaar geleden met Tribes 2 hoge toppen door de snelle, verslavende en met 64 spelers speelbare multiplayercomponent waarin jetpacks een belangrijke rol speelden.

Hi Rez Studios, de ontwikkelaars van Global Agenda, kondigde niet lang nadat het de Tribeslicentie eind vorig jaar verwierf al de MMO Tribes Universe aan. "We hadden zo veel plezier aan het testen van de game in z'n eerste vorm dat niet veel later het idee ontstond om voor Tribes Universe een andere game te ontwikkelen die enkel en alleen om multiplayer zou draaien."

Tribes: Ascend zal gebruik maken van de Unreal 3 Engine, exclusief focussen op wat de multiplayer van de eerste games zo fantastisch maakte en nog dit jaar verschijnen als downloadbare game op Xbox 360 en PC. Een PS3-versie werd niet bevestigd, maar Hi Rez onderzoekt naar eigen zeggen de mogelijkheid tot release op andere platformen.

Firefall, eveneens een game die zichzelf de spirituele opvolger van Tribes noemt, verschijnt reeds deze zomer. Het lijkt dus een mooi jaar te worden voor de ouwe rotten die snakken naar wat no-nonsense multiplayer knallen.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties