Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tribes: Ascend klaar voor open bèta

Rasechte shooter vrijdag toegankelijk voor iedereen.

Enkele maanden heeft ontwikkelstudio Hi-Rez nodig gehad om samen met meer dan 300 000 spelers Tribes: Ascend door middel van een gesloten bètafase op punt te stellen. Vanaf morgen achten ze de tijd rijp om alle sluizen open te gooien en iedereen de kans te bieden aan de slag te gaan met de game.

Officieel verkeert de flitsende shooter dan in de laatste fase, die van open bèta, maar bijzonder veel problemen blijven er niet meer over om te verhelpen want het moet gezegd dat Hi-Rez de afgelopen maanden bijzonder goed luisterde naar de opmerkingen die hen vanuit de community ter ore vielen. Onder andere de wapens en het klassensysteem kregen zo al een grondige make-over.

Samenvallend hiermee zal ook een nieuwe patch verschijnen die de 'Arena Deathmatch'-gamemode introduceert, enkele nieuwe maps toevoegt alsook vele hardnekkige bugs de lelijke kop indrukt.

Wat wij al konden spelen van Tribes: Ascend stemt ons erg hoopvol. De game lijkt zonder meer het langverwachte antwoord te worden op het dieet van realistische shooters dat ons tegenwoordig willens nillens door de strot geramd wordt. PC-gamers die het wel hebben voor snelle reflexen, jetpacks en al dan niet over mad skills beschikken, weten wat hen morgen te doen staat. Handig om weten is dat alle vrijgespeelde items en vergaarde ervaringspunten tijdens de bèta behouden blijven éénmaal de game ook echt uitkomt.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties