Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Treyarch geen zin meer in WWII

Wij ook niet, Treyarch, wij ook niet...

Developer Treyarch zal waarschijnlijk geen Call of Duty-games meer maken die plaatsvinden tijdens de tweede wereldoorlog. Dat wordt geinsinueerd door community manager Josh Olin in een interview met gameswebsite Spong.

"Ik denk niet dat we terug zullen gaan [naar die setting], aangezien we al zo vaak WWII gebruikt hebben," zei Olin op GamesCom vorige week. "Ik zeg niet dat het genre gedaan is. Het zou belangrijk zijn dat, als er een nieuwe game gemaakt wordt die in WWII plaatsvindt, deze iets nieuws zou brengen. Je moet iets doen dat spelers nog niet eerder gezien hebben."

"World At War was daar één voorbeeld van. Voor het eerst brachten we de speler naar de South Pacific om tegen het Japanse leger te vechten. Het was een andere game in vergelijking met andere WWII-shooters in de franchise. Dus zolang er nieuwe ervaringen te vinden zijn, zullen mensen ze spelen."

Treyarch werkt momenteel hard aan Call of Duty: Black Ops. Deze game speelt zich af tijdens de Koude Oorlog, een eerste keer voor de franchise. Black Ops verschijnt 9 november in de winkel.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties