Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Transport Tycoon nu beschikbaar voor iOS en Android

Ter land, ter zee en op je tablet en smartphone.

Transport Tycoon is vanaf nu verkrijgbaar voor iOS en Android. Je vindt de vervoersimulator in de App Store en op Google Play voor €6,99. Voor die prijs heb je direct de hele game te pakken. Van een extra in-game winkel is geen sprake.

De simulator verscheen voor het eerst in 1994. De overzetting is gedaan in samenwerking met Chris Saywer, die destijds het origineel programmeerde en later ook verantwoordelijk was voor de populaire Rollercoaster Tycoon-serie.

In Transport Tycoon overzie je een transportimperium en hou je je dus voornamelijk bezig met het aanleggen van een strakke infrastructuur, zodat passagiers op de plaats van bestemming aankomen. Het liefst een beetje op tijd.

Zo kun je treinstations bouwen en rails aanleggen, maar je bouwt ook bruggen, tunnels en bus- en tramverbindingen. Ook vliegvelden en havens zijn van de partij. Voor deze versie is de interface aangepast voor touchscreens. In totaal zijn er meer dan 150 types voertuigen en 49 speelbare scenario's.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties