Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Transformers: War for Cybertron

Back to the roots.

De heropleving van Transformers zorgde bij vele fans van het eerste uur voor tandengeknars. Naast twee misbaksels van Michael Bay, was er ook het inspiratieloze Transformers: The Game. Het enige goede wat er uit het voorgaande ontstond, was de doorbraak van Megan Fox. Scepticisme was dan ook zeer gegrond toen Transformers: War for Cybertron werd aangekondigd.

Gelukkig lijkt deze titel een andere weg in te slaan. Zo is dit geen 'vergaming' van een film. Nog straffer is het feit dat er eigenlijk geen mensen aan te pas komen. Het verhaal speelt zich niet eens op de Aarde af. Je moet dus niet vrezen dat Shia LaBeouf de fun komt verpesten.

Alles speelt zich af op de planeet Cybertron, waar de Transformers tot leven kwamen. De gebeurtenissen vinden plaats voor de Great War. Er is een campagne per ras, die echter niet gelijk lopen. Bij de Decepticons draait alles om het veroveren van Cybertron, waarna je als Autobots uiteindelijk de strijd aangaat om de planeet te heroveren. Je speelt dus zowel als good guy en bad guy.

De game is opgebouwd als een third person shooter, waarbij je meer dan eens naar dekking moet zoeken. Vechten doe je echter niet alleen. Voor je van start gaat kies je uit een aanbod van andere Transformers, die over de nodige extra vuurkracht beschikken. Voor elke missie moet je ook kiezen welk personage jij zelf zal spelen. Met zo'n tiental per ras zijn er dus verschillende manieren om alle missies tot een goed einde te brengen.

Alle bekende personages zoals Megatron, Bumblebee en Optimus Prime zijn aanwezig. Iedereen beschikt over eigen specifieke vaardigheden om voor een gevarieerde gameplay te zorgen. Zoals je al zal weten bestaat elke Autobot en Decepticon uit twee verschillende vormen: robot en voertuig (auto of vliegtuig). Hopelijk wordt ons een vlekkeloze transformatie aangeboden, zodat de actie altijd snel en vloeiend blijft.

Het online-component wordt niet vergeten door ontwikkelaar High Moon Studios (The Bourne Conspiracy). Voor de gehele verhaallijn is er een co-op voorzien, hetzij enkel online speelbaar is. Maar meer dan een leuke extra lijkt dit niet te worden. Co-op wordt zowat een beetje de trend, waar elke game nood aan lijkt te hebben.

De echte multiplayer-ervaring wordt gebracht in standaard modi zoals Team Deatmatch, Conquest en nog enkele andere modes. Hier wordt er geopteerd voor vier klassen: Scientist, Leader, Scout en Soldier. Elk heeft zijn eigen voordelen. Een voorbeeld hiervan is dat de Scout onzichtbaar kan worden, om zo geluidloos en onopgemerkt te doden.

De trailer voor Transformers: War for Cybertron ziet er alvast zeer smakelijk uit.

Afgaande op de screenshots en trailers die reeds vrijgegeven zijn, wordt je op grafisch gebied niet teleurgesteld. Vele fans zullen dan ook een gat in de lucht springen door de hoge mate van herkenbaarheid. Er wordt geen cartoonstijl gebruikt, maar de flitsende graphics en actie zien er interessanter uit dan de twee films.

Het ziet er naar uit dat zowel fans als gamers niet teleurgesteld gaan worden. De ontwikkelaar lijkt alleszins op de goede weg te zijn. Ik heb zo mijn twijfels of dit een echte topper wordt, maar er is niets mis met een game die enkel vermaak brengt zonder echt hoge toppen te scheren.

Reacties