Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Transformers: Rise of the Dark Spark bevestigd

Eerste Transformers-game voor PlayStation 4 en Xbox One.

Activision kondigt Transformers: Rise of the Dark Spark aan. Het is de eerste Transformers-game die naar de PlayStation 4 en Xbox One komt. De game verschijnt eveneens op pc, PlayStation 3, Wii U, Xbox 360 en Nintendo 3DS.

Rise of the Dark Spark dient als aanvullende videogame op de film Transformers: Age of Extinction, die vanaf 27 juni in de bioscopen draait. De game combineert de filmwereld van regisseur Michael Bay met het Cybertron-universum. In totaal zijn meer dan 40 Transformers-karakters speelbaar.

Dat universum is ook de setting in War for Cybertron en Fall of Cybertron. De gebeurtenissen in die eerdere Transformers-games vormen het uitgangspunt voor de plot van Rise of the Dark Spark.

Naar verluidt omvat de game snelle gevechten, wagens en actie op open slagvelden. De multiplayerstand biedt onder andere een survivalmodus voor maximaal vier spelers. Je speelt met oude en nieuwe personages tegen golven van vijanden uit de Transformers-wereld. Het level-up systeem werkt zowel in de singleplayerstand als in multiplayer. Zo ontwikkelt een personage zich constant, ongeacht welke modus je speelt.

Over de auteur

Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties