Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Train Simulator-studio bouwt visgame Dovetail Games Fishing

Wat vin je er van?

Ontwikkelaar Dovetail Games kondigt Dovetail Games Fishing aan, een vis-simulator. De game volgt Train Simulator op, die van dezelfde studio afkomstig is.

Dovetail Games Fishing tackelt ieder aspect van de vis-ervaring, aldus het team. Dat begint al bij het uitkiezen van de juiste uitrusting voor de juiste situatie. Daarna zoek je het beste plekje aan de waterkant en hengel je de vis via een uitgebreide 'Total Cast Control'-functie binnen.

Hoewel je eerst enkel op karpers vist, heeft de studio in de toekomst plannen om meer vissoorten toe te voegen. Ook ondersteuning voor virtual reality-brillen wordt onderzocht. Daarbij zegt Dovetail Games dat de game potentie heeft het eSport-circuit te betreden.

De visgame maakt gebruik van de Unreal Engine 4, die tevens later wordt ingezet voor een vervolg op Train Simulator. Dovetail Games Fishing komt in 2014 uit voor de pc, en mogelijk later nog naar andere platformen.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties