Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Trackmania Turbo - 5 dingen die je moet weten

Blijft de Trackmania-formule recht op de consoles?

Al meer dan tien jaar heeft de Trackmania-serie een trouwe fanbase op de pc. Met Trackmania Turbo doen Nadeo en Ubisoft een poging om dezelfde formule naar de huidige generatie consoles te brengen. Maar lukt dit ook zonder de oude fans te vervreemden? We zetten de belangrijkste dingen die je moet weten voor je op een rijtje.

1. Trackmania Turbo is geen klassieke racegame

Realisme en geloofwaardige automodellen vormen niet de prioriteit in een Trackmania-game. Overdreven snelheid, parcoursen die een loopje met de zwaartekracht nemen en helikopters die je bij de start van de race uit de lucht laten vallen. Als je op zoek bent naar een racesimulatie, laat je Trackmania Turbo best links liggen.

2. Vier omgevingen, vier auto's

De races worden in vier omgevingen met hun eigen bolides onderverdeeld. In de woestijn van Canyon Grand Drift drift je tegen hoge snelheid door haarspeldbochten. Valley Down And Dirty is een heuvelig natuurreservaat die je met een buggy trotseert. Lagoon Rollercoaster is met zijn magnetische loopings en halsbrekende turbo's de meest spectaculaire omgeving. In het International Stadium zoek je met een Formule 1-wagen de perfecte lijn.

3. Naast 200 singleplayer races ook uitgebreide multiplayer

In de singleplayer campagne probeer je op 200 parcoursen de toptijd te breken. Maar de echte aantrekkingskracht zit in de multiplayer. Het is mogelijk een eigen server te starten en zelf een playlist samen te stellen. Met verschillende modi om lokaal te spelen is Trackmania Turbo ook een geschikte game om met wat vrienden in de zetel te hangen, ook al zijn ze geen raceveteranen.

>

4. Maak je eigen tracks

De Track Editor is sinds jaar en dag een vast onderdeel van de Trackmania-serie. Ook in Trackmania Turbo ben je in staat om zelf creatief te zijn en kun je vervolgens je vrienden op je eigen tracks uit te dagen. De interface is aangepast om handig met een controller te besturen. Als dit voor jou allemaal te ingewikkeld is, kun je nog altijd de game zelf een willekeurig parcours laten ontwerpen.

5. Trackmania Turbo is niet de eerste consoleversie in de serie

De Trackmania-serie is erg populair onder pc-spelers en wordt daardoor vaak als een typische pc-game gezien. Toch is de PlayStation 4- en Xbox One-versie van Trackmania Turbo niet het debuut van de serie op de consoles. In 2010 kwam namelijk Trackmania Wii op Nintendo's gelijknamige console uit. Daarnaast maakte de serie ook nog een uitstapje op de Nintendo DS.

De Trackmania Turbo review lees je alvast op de site.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties