Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Total War: Warhammer officieel aangekondigd

Eerste in trilogie.

The Creative Assembly en SEGA brengen de Total War-serie en het Warhammer-universum samen in Total War: Warhammer, zo onthullen de ontwikkelaar en de uitgever. Eerder al lekte het bestaan van de game, nu is zeker dat 'ie er komt.

Voor Total War: Warhammer wordt samengewerkt met Games Workshop, die verantwoordelijk is voor de bordspellen van Warhammer en de bijbehorende figuurtjes. De turn-based campagne speelt zich af in The Old World, waarbij je zelf kies bij welk ras je jezelf aansluit. 'Staatsmanschap, politiek en imperialisme' staan er in centraal.

De gevechten zelf spelen zich in real-time af. Daarin bestuur je onder meer 'gigantische monsters, vliegende wezens en legendarische helden,' aldus de ontwikkelaar. Total War: Warhammer is de eerste game in een geplande trilogie. Er volgen nog twee standalone uitbreidingen en andere uitbreidingspakketten.

De game lanceert binnenkort voor de pc, Mac en SteamOS. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties