Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Torchlight-ontwikkelaar Runic Games sluit de deuren

Uitgever Perfect World Entertainment wil zich focussen op 'games als service'.

Uitgever Perfect World Entertainment sluit ontwikkelaar Runic Games. De studio werkte eerder aan de Torchlight-games en bracht dit jaar ook Hob uit.

Het Chinese Perfect World wil zich in de toekomst focussen op 'games als service'. De games van Runic passen volgens de ontwikkelaar niet binnen die nieuwe strategie. Perfect World benadrukt wel dat alle Runic-game te koop blijven.

Op de website van Runic Games bedankt topman Marsh Lefler 'alle fans die de studio gesteund hebben en succesvol hebben gemaakt'. Volgens Lefler is de belangrijkste prioriteit nu om 'alle ontwikkelaars te helpen in hun zoektocht naar een nieuwe thuis'.

Ook wij van Eurogamer Benelux wensen de ontwikkelaars van Runic veel succes in hun zoektocht naar een nieuwe professionele uitdaging. Vorige maand raakte ook al bekend dat Electronic Arts Dead Space-ontwikkelaar Visceral Games sluit.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties