Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tony Hawk's Pro Skater HD aangekondigd

Tony Hawk terug op het goede pad?

Net wanneer we dachten dat Activision z'n vlaggenschip van weleer, de Tony Hawk franchise, voorgoed de grond ingeboord had, kondigen ze toch wel niet de eerste beloftevolle Tony Hawk game in jaren aan zeker? Tony Hawk's Pro Skater HD wordt, zoals de naam al doet vermoeden, een terugkeer naar de eerste delen van de reeks.

Pro Skater HD zal de beste elementen uit de twee eerste games nemen en combineren met een fikse grafische update wat het spelplezier van de klassieke Tony Hawkgames eindelijk naar deze consolecyclus zou moeten brengen.

Denk daarbij aan bekende levels zoals School, Downhill of Warehouse en het verzamelen van de "Tony Hawk"-letters verspreid over het hele skatepark. De peripheral-perikelen blijven ditmaal gelukkig ook achterwege. Na de twee laatste iteraties -RIDE en SHRED- bleken die skateboardcontrollers namelijk toch niet op het verhoopte succes te kunnen rekenen.

Dat zal meteen ook de prijs van de game in vergelijking met diens voorgangers drukken. Tony Hawk's Pro Skater HD zal zo'n €15 kosten en enkel verkrijgbaar zijn via XBLA en PSN.

Ontwikkelaar van dienst is Robomodo, de studio die de reeks in opdracht van Activision de dieperik inhielp. Hopelijk kunnen ze met deze Pro Skater HD de fundering leggen voor een geslaagde comeback.

Als alles goed gaat, kunnen we volgende zomer opnieuw van leer trekken als would-be skaters met onze virtuele skateboards.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties