Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tomb Raider: Definitive Edition gespot voor PS4 en Xbox One

UPDATE 2: Square Enix doet officiële aankondiging.

UPDATE 2: Square Enix kondigt de Tomb Raider: Definitive Edition aan voor een release op 31 januari 2014. De PlayStation 4 en Xbox One-versie van Eidos' Tomb Raider reboot is onthult op het VGX-evenement, dat afgelopen zaterdagnacht werd uitgezonden.

De grafische aanpassingen zijn onder andere zichtbaar in een nieuw gezichtsmodel van Lara, en een meer realistische haardos dankzij AMD's TressFX technologie. Eerder was deze optie enkel te vinden in de pc-versie.

Ook is de voorheen pre-order exclusieve 'Tomb of the Lost Adventurer' met de Definitive Edition gebundeld, samen met acht DLC-levels, zes wapens en vier personages voor de multiplayer. Daarnaast krijg je toegang tot zes verschillende outfits voor Lara, en tot digitale versies van Tomb Raider: The Beginning (de comic van Dark Horse), Tomb Raider: The Art of Survival (artbook van Brady Games) en The Final Hours of Tomb Raider (een documentaire van Zachary Levi.

Op de Xbox One is Kinect te gebruiken voor het uitbouwen van je wapens en het besturen van de menu's. Op de PlayStation 4 licht het lampje in de controller op zodra je een fakkel draagt.

UPDATE 1: Square Enix heeft gereageerd op het mogelijke bestaan van de Tomb Raider: Definitive Edition. Het ziet er naar uit dat deze wordt aangekondigd op de Spike TV VGX Awards, die dit jaar op 7 december plaatsvindt.

"Het is tegenwoordig zo moeilijk om een geheim te bewaren! We zijn erg blij met al het enthousiasme, maar we kunnen nog geen details delen," aldus Square Enix in een statement aan DualShockers. "Dat gezegd hebbende, misschien kun je het beste een bepaald groot gamesevenement in december in de gaten houden!"

Ondertussen is er nog een tweede Tomb Raider opgedoken met de naam Tomb Raider: Reflections. Square Enix registreerde de merknaam op 12 november in Europa. Eerder dit jaar dook dezelfde titel al eens op bij een Amerikaanse handelsnaamregistratie.

ORIGINEEL: Tomb Raider: Definitive Edition is opgedoken op de Italiaanse versie van Amazon, zowel voor PlayStation 4 als voor een andere 'next gen console.' Ondertussen is de reboot opnieuw van een leeftijdsclassificatie voorzien in Brazilië, dit keer voor PlayStation 4 en Xbox One.

In de productbeschrijving op Amazon is te lezen hoe deze editie gebundeld is met alle downloadbare uitbreidingen. Deze bestaan uit extra levels voor de multiplayermodus en enkele outfits voor de singleplayer. Wanneer je de game alvast besteld, krijg je er een exclusief artbook bij. Volgens Amazon is de game vanaf 24 januari te koop.

Uitgever Square Enix heeft nog niets aangekondigd omtrent een overzetting van de nieuwste Tomb Raider-game. Lara's veelgeprezen avontuur verscheen afgelopen maart voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties