Skip to main content

Tom Clancy's XDefiant aangekondigd

Free-to-play multiplayershooter.

Ubisoft heeft zojuist Tom Clancy's XDefiant aangekondigd. In die free-to-play multiplayershooter nemen personages uit de werelden van Ghost Recon, Splinter Cell en The Division het tegen elkaar op.

Spelers worden opgedeeld in twee teams van zes spelers en nemen het in game modes zoals Domination en Escort tegen elkaar op. Je hebt ook de keuze uit vier verschillende factions. De Wolves zijn tanks geïnspireerd op Ghost Recon, Echelon is een support class gebaseerd op Splinter Cell, de Outcasts zijn healers uit The Division terwijl de Cleaners uit The Division doen dienst als Assault class.

Bekijk op YouTube

Naast een primary en secondary weapon beschik je ook over een gadget en ultimate ability die afhankelijk zijn van je faction. Zo hebben Cleaners een vlammenwerper om hun tegenstanders te lijf te gaan.

XDefiant lijkt het antwoord van Ubisoft de Call of Duty multiplayer. Dat de game free-to-play is, hoeft niet te verbazen. Eerder dit jaar maakte Ubisoft al bekend meer free-to-play games te willen maken.

Vanaf 5 augustus start er een eerste closed bèta voor de game in de Verenigde Staten en Canada. het is nog niet geweten wanneer ook wij de game voor het eerst kunnen uitproberen.

Read this next