Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Toetsenbordknoppen toewijzen aan Xbox-controller nu beschikbaar voor Xbox Insiders

Keybox-controller.

Xbox Insiders kunnen vanaf nu toetsenbordknoppen toewijzen aan knoppen op hun Xbox-controller. Dat kan momenteel enkel wanneer je een Xbox Elite Wireless Controller Series 2 of Xbox Adaptive Controller hebt.

Aangezien de functie op dit moment enkel voor Insiders beschikbaar is, zijn er nog enkele beperkingen. Wanneer je modificatietoetsen (Shift, Ctrl of Alt) gebruikt, kun je maar toetsencombinaties van maximaal drie knoppen maken.

Verder wordt de functie bij sommige games deels of helemaal niet ondersteund en is het niet mogelijk om toetsen op pc toe te wijzen via Bluetooth.

Om toetsenbordtoetsen toe te wijzen aan een van beide controllers, open je de Xbox Accessories-app, selecteer je configureren en maak je een nieuw profiel aan of bewerk je een bestaand profiel. Vervolgens selecteer je de toe te wijzen toets, kies je Primary of Shift en open je het tabblad "new Key".

In gerelateerd nieuws ontdek je dat de Stormcloud Vapor Xbox-controller mogelijk is gelekt en weet je nu dat Microsoft en Activision Blizzard de deadline voor de overname naar oktober hebben uitgesteld.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties