Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Toejam & Earl volgende maand naar XBLA/PSN

Het origineel en de sequel, los of samen.

Toejam & Earl en diens sequel Toejam & Earl in Panic on Funkotron zijn onderweg naar de PlayStation Store en Xbox Live Arcade. Deze zijn los te koop, of als bundel onder het Sega Vintage Collections label. Beide games verschenen in het begin van de jaren '90 voor de Sega Genesis.

De eerste Toejam & Earl is een roguelike waarbij twee spelers de funky aliens Toejam en Earl spelen, die een crash landing hebben gemaakt op de aarde. De actie wordt van bovenaf gezien, terwijl de spelers op zoek gaan naar de wrakstukken van het ruimteschip. Daarbij kunnen ze allerlei stoere gadgets oppikken, zoals raketskates. Jep, zeker de jaren '90.

In de sequel zijn de aliens teruggekeerd naar hun planeet Funkotron. Opvallend genoeg is de game een meer 'gewone' platformer die je van de zijkant bekijkt. Dit was de hand van uitgever Sega, die minder risico durfde te nemen. Hoewel de game goed werd ontvangen, waren veel fans toch een beetje in verwarring over de nieuwe directie.

Beide games kosten los €4.49 op PSN en 400 MS Points op XBLA, de bundel kost €9.30 op PSN en 800 MS Points op XBLA. De games verschijnen 6 november en bevatten niet alleen achievements en trophies, maar ook een online co-op modus.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties