Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer info over Pokemon Mystery Dungeon: Magnagate and the Infinite Labyrinth

Van Abra tot Zekrom.

De jongste editie van het Japanse magazine CoroCoro bevatte weer enkele kleine onthullingen rond het volgende Pokémonspel voor de 3DS, Pokémon Mystery Dungeon Magnagate and the Infinite Labyrinth. We komen vooral te weten welke Pokémon een grote of kleine rol zullen spelen in het verhaal.

Legendarische vogels uit de tweede generatie, Ho-oh en Lugia, zullen samen met de draak uit de vijfde generatie, Kyurem, een grote rol spelen in de verhaallijn van deze Mystery Dungeon.

De centrale hub van het spel zal het Pokémon Paradise heten. Hier poot je de basis van je team neer en er staan ook tal van winkels die allemaal gerund worden door Pokémon. De legendarische Victini zal de V-Roulette bemannen, een spelletje waardoor je sterkere moves kan bekomen. De vechtjas Scraggy dient deze keer als move tutor die je moves kan laten vergeten en doen herinneren. De waterpokémon Azumarill beheert het berichtenbord waarop je nieuwe missies kan terugvinden.

Naast de vaste winkels kan je het Pokémon Paradise ook zelf grotendeels aanpassen naarmate je in het verhaal vordert. Je zal onder meer zelf shops kunnen aanmaken die een bepaald soort items verkopen. Het groene aapje Pansage heeft dan weer een tuin met besjes die hij je graag (tegen een prijs?) aanbiedt om je doorheen de verschillende dungeons in het spel te helpen.

Quagsire wordt degene waar je tegen moet praten als je je groepsgenoten die je wenst mee te nemen op je volgend avontuur wilt managen. De ijsbeer Beartic zorgt tenslotte voor een mini-game waar je schijven over een ijspiste moet schieten waardoor ze in gaten van het level belanden. Het nut van deze mini-game is nog niet helemaal duidelijk.

Met de Everyone Attack modus bundelen alle Pokémon in je groep hun krachten om een extreem sterke aanval uit te voeren wiens effect verandert naarmate het type van het hoofdpersonage wisselt. Daarnaast zijn er ook nog Team Skills, maar wat die je juist zullen opleveren, kunnen we je nog niet vertellen.

De Pokémon Emolga (joepie!) en Dunsparce (zucht...) zullen sowieso in je team komen naarmate je doorheen het verhaal ploetert, maar waarschijnlijk zal je elke Pokémon die je tegen het lijf loopt tegenkomt wel kunnen recruteren.

Het spel komt bijna uit in Japan, dus zodra het daar in de winkelrekken belandt kunnen we je waarschijnlijk meer vertellen. Nu moeten we echter hier stoppen. Een Westerse release date voor het spel is er nog niet.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties