Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Todd Howard: "The Elder Scrolls 6 nog in ontwerpfase"

The Elder Scrolls 6 zit momenteel in de ontwerpfase. Dat meldt game designer Todd Howard in een interview met The Telegraph.

"Creation Engine 2 is als een nieuwe technologische basis. Het overgrote deel van ons ontwikkelingswerk zit momenteel in Starfield, maar iedereen werkt aan alles, dus de projecten lopen nogal door elkaar heen."

"Maar het is goed om te denken dat The Elder Scrolls 6 nog in de ontwerpfase zit," aldus Howard. "We bekijken ondertussen de technologie: 'Gaat dit de dingen realiseren die we in die game willen doen?' Elke game bevat nieuwe technologie, dus The Elder Scrolls 6 zal enkele toevoegingen hebben aan Creation Engine 2, die de game gaat vereisen."

Daarmee maakt Howard duidelijk dat The Elder Scrolls 6 nog wel even op zich laat wachten. De ontwikkelaar focust momenteel op de release van Starfield, die op 11 november 2022 op pc en Xbox Series X/S moet uitkomen.

Tot slot wordt er al een tijdje over de The Elder Scrolls 6 setting gespeculeerd. Zo zou de provincie Hammerfell de grootste kanshebber zijn.

Over de auteur

Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties